BETALA MED KLARNA | FRAKTEN INGÅR

”När man tävlar på min nivå ställs det höga krav på att man som ryttare kan fatta snabba beslut och då måste energinivåerna vara rätt.”

Uttrycket att äta som en häst har fått en ny innebörd.
– Mina hästar är toppatleter, jag skulle inte vilja komma på dem med att äta en pizza. Jag äter som dem, havregrynsgröt till frukost. Säger Philip Svitzer Sverigeetta i Young Riders som på vägen mot toppen tränar hårt och rider 4 hästar innan skolan varje dag.

Stjärnlöftet inom tävlingsgrenen hästhoppning Phlip Svitzer är 19 år och är bäst i Sverige i sin ålderskategori Young Riders. Philip bor på en hästgård i Kvidinge, utanför Helsingborg och rider sammanlagt 8 hästar varje vecka, varav 3 är familjens egna. Favoriten är det 9 åriga stoet Alida som är en riktig fighter och enligt Philip påminner om honom själv. Philip är även flitig på sociala medier och aktuell i höst med en nylansering av Youtube-kanalen ”Lägg maken till där han intervjuar olika profiler och djupgräver i hästsporten.

Vad är din strategi när du tävlar?
– Jag rider alltid lite snabbare. Så jag rider alltid lite snabbare så jag placerar mig och går plus minus noll.

Är det inte läskigt att hoppa så höga hinder som 150 …Har du någon gång varit riktigt rädd?
– Jag har bara varit rädd 2 gånger. Det var på Påskhoppet 2010 och jag tyckte hindrena var höga och svåra. Och sist var på Europamästerskapet, 11 år senare och av precis samma anledningar.

Hur tränar du för övrigt?
– När jag rider behöver jag vara stark och ha en bra koordinationsförmåga och kondition, så jag tränar mycket uthållighetsträning och balans. Jag försöker träna så mycket så möjligt utan att gå ner eller upp i vikt. Men ändå bli starkare i kroppen.

Vad betyder bra frukost för dig?
För mig är det väldigt bra att ha hittat en snabb frukostlösning som är bra för både huvudet och kroppen. Som dessutom är enkel att packa med mig i väskan när jag reser och tävlar. När man tävlar på min nivå ställs det höga krav på att man som ryttare kan fatta snabba beslut och då måste energinivåerna vara rätt.

Om du vill se mer av Philip kan du följa honom här:

Philips Instagram >>

Philips Youtubekanal >>