BETALA MED KLARNA | FRAKTEN INGÅR

Om du vill orka med dagen och/eller gå ner i vikt är det en dålig idé att hoppa över frukosten. En studie gjord av National Weight Control Registry 2002 visade att 78 procent av de människor som gick ner i vikt och höll kvar vikten åt frukost varje dag. För att du ska hålla dig mätt längre behöver du en frukost som innehåller mycket fibrer helst i kombination med protein.

När vi vaknar upp måste kroppen ersätta alla näringsämnen och den energi som vi tappar över natten, speciellt protein som brutits ner av våra muskler. För att inte blodsockernivån ska peaka behöver vi äta en fiberrik frukost som minskar frigöringen av energi och som hjälper kroppen att absorbera mer socker i stället för att lagra det som fett. Ett bra exempel på en fiberrik frukostmåltid är just gröt.

Det bästa med gröt är att den både innehåller rätt energi och att den är enkel att tillaga. Gröt är ett perfekt sätt att få i sig fibrer och fullkorn på och i kombination med komplexa kolhydrater och protein skapas en långsam frisättningsenergi som är perfekt för träning. Du känner dig också mätt längre och slipper känna suget av att småäta.

Gröt är också full av viktiga vitaminer och mineraler som zink, järn, vitaminer B och E och olösliga fibrer, som hjälper till att upprätthålla en hälsosam tarm.

Studier har också påvisat att gröt hjälper till att upprätthålla allmän hälsa – den kan sänka blodtrycket, kontrollera blodsockernivåerna och sänka kolesterolnivåerna.

Att äta proteingröt före ett träningspass (speciellt en som varar 60 minuter eller mer) ger dina muskler energi och förhindrar att din kropp att tappa proteiner avsedda för återhämtning. Forskning visar att protein vid frukost hjälper till att bygga nya muskel- och benceller, samt ökar din immunitet.

 Snabba fakta:

– Havregrynsgröt innehåller fullkorn och fiber. Havrekligröt innehåller fiber

– Fullkorn och fiber minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar

– Havrekligröt minskar risken för bukhöjd och inflammation

 Vår proteingröt tar endast tre minuter att tillaga! Med en klassisk smak av äpple och kanel är det en gröt som är lätt att tycka om.